Friday, 3 December 2010

Neki vid eksperimenta...

Mrzim dosadu. Ne volim što dopustim da mi bude dosadno. Iako me zanima mnogo stvari, iako imam dosta hobija kojima ispunjavam dosadne sate, ista se uvek uvuče, prati me kao pseto, uđe u mene kao dosadni crv, čije poreklo, eto, ni ne znam. Blog je pokrenut zbog toga što mi je bilo dosadno. Dobro, njegova svrha, bit, nije u dosadi; mogu da kažem da se misao o književnim preporukama vrtela u glavi već neko vreme.

Odmah da rasčistimo: postoji mnogo blogova koji se bave ovom temom. Postoji mnogo ljudi koji su stručniji u davanju kritika, u objektivnosti, u pružanju informacija koje su značajne za književnu branšu. Tu je neizostavni blog Ivana Jovanovića, poznatog prevodioca, pod nazivom Nightfliers Bookspace (http://nightfliersbookspace.blogspot.com//), gde možete pronaći sijaset dobrih informacija o knjigama, što izašlim, što onim koje se još uvek nisu pojavile u knjižarama. Tu su i forumi Znaka Sagite (http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php) i Art-Anime (http://www.art-anima.com/forumi/index.php), gde možete pronaći mnogo relevantnih informacija, a možda i pokojeg omiljenog autora, koji se krije pod pesudonimom na samom forumu. Dakle, ne, ja nisam prvi, niti poslednji, koji je pokrenuo ovako nešto, i koji je pisao o određenim delima.

Valja razlučiti još jednu stvar: nisam vičan pisanju 'kritika' na određena književna dela; u redu, ima već godina dana kako se bavim opisima anime serijala na blogu Anime Jedinica (http://animejedinica.blogspot.com/), ali pisanje opisa i rivjua za anime i mange je nešto potpuno drugačije od davanja utisaka na određena književna dela. No, pokušaću. Ako ništa, dosada, taj pomenuti crv, mi ne da mira.

0 коментара:

Post a Comment